Σελίδες

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Ιδέες για χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες για μικρούς και μεγάλους!
Βρισκόμαστε στα μέσα Δεκεμβρίου και τα Χριστούγεννα απέχουν μόλις μια ανάσα! Οι χριστουγεννιάτικες κάρτες είναι ένας υπέροχος τρόπος για να συνοδεύσουμε τα δώρα που θα στείλουμε στους αγαπημένους μας και να τους ευχηθούμε όλα όσα επιθυμούμε για τις φετινές γιορτές.

Μπορούμε ακόμα να τις δώσουμε μόνες τους προκειμένου να εκφράσουμε την αγάπη μας και η κατασκευή τους μπορεί να αποτελέσει μία πολύ διασκεδαστική και δημιουργική απασχόληση μεγάλων και μικρών.

Εδώ, σας παρουσιάζουμε μερικές ιδέες για χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Τα υλικά τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ποικίλλουν, από χαρτόνια σε διάφορα χρώματα και σχέδια μέχρι κορδέλες, κουμπιά, διακοσμητικά στολίδια και ό,τι άλλο μας αρέσει. Αυτό που θα χρειαστούμε σίγουρα είναι μία καλή κόλλα (εάν τα υλικά μας δεν είναι μόνο από χαρτί, κατά προτίμηση η κόλλα να είναι υγρή), ψαλίδι, φαντασία και φυσικά όρεξη.

Χριστουγεννιάτικες κάρτες για να φτιάξετε με τα παιδιά σας κι όχι μόνο

Κάρτες με χριστουγεννιάτικο δέντρο

Μία καλή και εύκολη ιδέα για όσους δεν έχουν ξαναφτιάξει κάρτες και φοβούνται να πειραματιστούν, είναι η δημιουργία χριστουγεννιάτικων δέντρων με λωρίδες χαρτιού.

Εάν φτιάξουμε την κάρτα με το παιδί μας, ένας εύκολος τρόπος για να έχουμε το επιθυμητό μέγεθος δέντρου είναι να σχεδιάσουμε ένα τρίγωνο με οριζόντιες γραμμές μέσα  (βλ. εικόνα) και να δώσουμε στο παιδί να τις κόψει.  Έπειτα, κολλάμε πάνω στην κάρτα τις λωρίδες που προέκυψαν από κάτω προς τα επάνω και από την μακρύτερη έως την πιο κοντή, αφήνοντας ανάμεσά τους ένα μικρό κενό. Με αυτόν τον τρόπο, εξασκείται και το παιδί στη σειροθέτηση μεγεθών. Στη συνέχεια, το διακοσμούμε εάν θέλουμε με ό,τι μας αρέσει και γράφουμε τις ευχές μας. Το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο και πολύ εντυπωσιακό!

Κάρτες Ρούντολφ

Επίσης μία εύκολη κάρτα για παιδιά αλλά και για μεγάλους με αίσθηση του χιούμορ είναι η κάρτα με το γνωστό σε όλους ελαφάκι των Χριστουγέννων, τον Ρούντολφ.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σχεδιάσουμε δύο ματάκια, μια μεγάλη κόκκινη μύτη και δύο κερατάκια. Η κάρτα είναι έτοιμη και να είστε σίγουροι ότι θα φτιάξετε πολύ τη διάθεση του παραλήπτη!

Κάρτες με στολίδια και χριστουγεννιάτικα σχέδια

Βάφουμε ένα χαρτί Α4 με νερομπογιές στα χρώματα που μας αρέσουν και το αφήνουμε να στεγνώσει. Έπειτα, σε χαρτόνια με χρυσόσκονη σχεδιάζουμε και κόβουμε αστεράκια, καμπανούλες και όσα άλλα χριστουγεννιάτικα σχέδια θέλουμε. Τα κολλάμε επάνω στο χαρτί Α4 και στην κορυφή τους κολλάμε κορδέλες ή σχοινάκια, έτσι ώστε να φαίνονται σαν κρεμαστά. Τέλος, κολλάμε το χαρτί πάνω σε χαρτόνι και η κάρτα μας είναι έτοιμη.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πολλές ιδέες για χριστουγεννιάτικες κάρτες που μπορείτε να φτιάξετε. Να είστε σίγουροι ότι με καλή διάθεση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεκινήσετε τις κάρτες σας και να συνδυάσετε με ποικίλους τρόπους τα υλικά σας, με αποτέλεσμα να δημιουργήσετε κάτι που δεν είχατε φανταστεί στην αρχή!

Μη βιάζεστε να τελειώσετε τις κάρτες, απολαύστε τη διαδικασία από την αρχή έως το τέλος και να θυμάστε ότι τα χειροποίητα δώρα έχουν μεγάλη αξία, ανεξαρτήτως του άρτιου αποτελέσματος!

Μαρία Πρέβεζα
Νηπιαγωγός- Μουσειολόγος
Δημιουργική απασχόληση για παιδιά

ipop.gr

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου